Tocana ardeleneasca cu mamaliga

Printeaza

Tocana ardeleneasca cu mamaliga din: carne de porc, carnati afumati, smantana, usturoi, sare, patrunjel verde, morcovi.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente:Tocana ardeleneasca cu mamaliga

  • 500 g carne de porc şi cârnaţi afumaţi
  • 200 g smântână sau 500 ml lapte
  • 2 căpăţâni de usturoi
  • o lingură mare sare
  • o legătură pătrunjel verde
  • 5 morcovi

 

Mod de preparare:

 

Se taie carnea cubuleţe şi carnaţii bucăţi. Morcovii se dau prin râzătoare, iar pătrunjelul se taie mărunt. într-o cratiţă punem ulei. Când s-a încins, adăugăm carnea, carnaţii şi morcovul.

Călim totul câteva minute, apoi adăugăm apă în funcţie de cantitatea de tocană pe care dorim să o preparăm. Lăsăm pe foc până au fiert bine morcovul şi carnea.

Separat, într-o farfurie adâncă facem un rântaş pentru tocană: punem 4-5 linguri de făină în farfurie, peste ea adăugăm treptat 500 ml de lapte amestecând continuu cu lingura de lemn.

Sosul se amestecă treptat cu apa şi carnea din cratiţă. Apoi, adăugăm usturoiul pisat, sarea şi smântână, după gust, şi le lăsăm la fiert 15-20 minute, amestecând din când în când în cratiţă cu lingura.

Când tocana e aproape gata, adăugăm pătrunjelul tocat mărunt şi pregătim mămăliga. Această tocană se serveşte cu mămăligă caldă sau rece, murături şi o cană de vin de struguri sau ţuică de prune.

Făina se pune în funcţie de cât de groasă dorim să fie tocana. In loc de lapte putem pune numai smântână sau suc de roşii, iar în loc de sare putem folosi vegeta.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • tocanita de pui ardeleneasca
  • tocana de pui ardeleneasca
  • tocanita ardeleneasca

1 comentariu

  1. Bianca Varlan

    Foarte buna tocanita ardeleneasca

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.