Tocana ardeleneasca de ficat
PrinteazaTocana ardeleneasca de ficat din: ficat, carnati, costita, ciuperci, ceapa, faina, ulei, sare, piper, vin.
- 300 g ficat de vită
- 150 g cârnaţi afumaţi
- 150 g costiţă afumată
- 300 g bureţi
- 2 cepe
- 1 lingură pastă de tomate
- 1/2 lingură făină
- 5 linguri ulei
- 50 ml vin
- piper
- sare
Mod de preparare:
Bureţii, curăţaţi şi spălaţi în mai multe ape, îi tai felii subţiri. Ceapa o toci mărunt. Ficatul îl speli şi-l tai bucăţi împreună cu costiţa şi carnaţii, înăbuşindu-le în ulei 5-6 minute.
Adaugi făina amestecată cu puţină apă, pasta de tomate, sarea, piperul. Le fierbi cu vasul acoperit. Când ficatul a fiert adaugi vinul, laşi să dea câteva clocote împreună, luând apoi vasul de pe foc.
Aşezi tocana pe un platou sau într-un vas adânc ori farfurie de ceramică şi serveşti cu mămăliguţă.
Pofta buna!