Tocana de berbecut
PrinteazaO reteta de tocana de berbecut din: carne grasa de berbecut, ceapa, cartofi, telina, patrunjel verde, vin, gogosari, ardei iute, ulei, sare si piper.
- 1 kg carne grasa de berbecut
- 4 cepe
- 500 g cartofi
- 1 legatura telina
- 1 legatura patrunjel verde
- 200 ml vin
- 2 gogosari
- 1 ardei iute
- 4 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în bucăţele mai mari, condimentaţi-le cu sare şi piper şi prăjiţi-leîn ulei. Scoateţi-le şi în acelaşi ulei prăjiţi ceapa tăiată mărunt, gogoşarii tăiaţi cubuleţe şi ardeiul iute. Puneţi într-un vas termorezistent carnea prăjită, peste aceasta ceapa şi gogoşarii şi peste ei cartofii curăţaţi şi tăiaţi în sferturi.
Turnaţi în vas 2 pahare apă şi vinul şi presăraţi deasupra condimente şi ierburi aromate. Puneţi vasul la cuptor pentru cel puţin 1 oră. Dacă scade între timp lichidul din tavă, se mai poate adăuga vin amestecat cu apă.
Tocana de berbecut
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tocana de berbecut
- tocanita de berbecut