Plăcintă cu bostan, mere şi gutui: bostan, gutui, mere, zahar, unt, scortisoara, sare, foi de placinta, nuca. Ingrediente: 1 felie de bostan 2 gutui 500 g mere 2 linguri zahăr (după gust) 100 g unt topit 1 linguriţă scorţişoară un praf de sare 1 pachet foi de plăcintă 1 mână miez de nucă Mod […]
Tocana la bostan cu rosii si ceapa
PrinteazaTocana la bostan cu rosii si ceapa din: dovleac, carne, grasime, piper boabe, sare, boia, rosii, ceapa.
Ingrediente:
- 1 dovleac
- 1 kg de carne (de viţel sau porc)
- grăsime
- sare
- piper boabe
- boia
- 3-4 roşii
- 4-5 cepe
Mod de preparare:
Ceapa tăiată peştişori se căleşte puţin în ulei sau untură, apoi se adaugă şi carnea, să se rumenească, şi se stinge cu puţină apă. Ceapa se taie jumătate rondele, jumătate peştişori, carnea se taie bucăţi.
Cât timp fierbe tocăniţa se taie bostanul în două, pe lat, se curăţă de seminţe, se ia şi un strat subţire de miez.
Dacă s-a inmuiat carnea, timpul să adăugaţi la sos miez de dovleac, amestecând bine, să dea în clocot.
Răsturnaţi tocana într-o jumătate de dovleac, căpăciţi-o cu rondele de ceapă (sau roşii) şi daţi-o la cuptor încins, pe foc mic, timp de 1 ora (până se-nmoaie şi se rumeneşte bostanul).
Tocana la bostan cu rosii si ceapa
Pofta buna!
poate iti place si:
Plăcintă cu bostan, mere şi gutui
Pofta buna!