Supă Rece de Castraveți cu Leurda: este o alegere perfectă pentru zilele călduroase de vară, oferind o combinație răcoritoare și plină de nutrienți. Castraveții sunt cunoscuți pentru conținutul lor ridicat de apă și proprietățile hidratante, în timp ce leurda adaugă un gust subtil de usturoi și multiple beneficii pentru sănătate. Această supă este nu doar […]
Tocana bucovineana
PrinteazaTocana bucovineana din: carne de manzat, carne de porc, untura, ceapa, ardei grasi, rosii, boia, ulei, sare si piper.
Ingrediente:
- 250 g carne de manzat
- 250 g carne de porc (spata, piept)
- 150 g untura
- 2 cepe
- 2 ardei grasi
- 1 cutie cu rosii cubulete
- 1 lingurita cu boia
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie carnea în bucăţi şi rumeneşte-o în untura topită. Separat, toacă ceapa mai mare şi căleşte-o uşor împreună cu ardeiul gras tăiat cubuleţe.
Pune-le peste bucăţile de carne şi stinge cu roşiile cubuleţe. Condimentează cu sare, piper şi boia şi acoperă cu apă fierbinte.
Lasă pe foc mic, acoperit, să se pătrundă. Când e aproape gata, bagă la cuptor, să scadă un pic.
Tocana bucovineana
Pofta buna!
Ceai negru cu flori de trandafir
Ceai negru cu flori de trandafir – este o băutură rafinată și aromată, perfectă pentru momentele de relaxare și reflecție. Combinând gustul robust al ceaiului negru cu delicatețea și parfumarea florilor de trandafir, acest ceai oferă o experiență senzorială deosebită. Ceaiul negru este cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante și stimulante, în timp ce florile de […]
O sa incerc si eu tocanita asta