Tocana bulgareasca de vita
PrinteazaTocana bulgareasca de vita
- 2 kg came vită fără os
- 100 ml ulei de floarea-soarelui
- 7 cepe potrivite
- 12 căţei usturoi
- 10 foi de dafin
- 1 1/4 lingură coajă de lămâie
- 1 1/4 lingură cimbru uscat
- 3 linguri boia dulce
- câte 2/3 linguriţă de: boia iute, sare şi piper
- 1/2 cană vin roşu sec
- 3 1/2 căni supă de vită
- 3 linguriţe unt, la temperatura camerei
- 3 linguriţe făină
- 400 g tăiţei cu ou
- 1 legătură pătrunjel verde
Preparare:
In uleiul fierbinte se adaugă ceapa, usturoiul şi foile de dafin. Peste carne, într-o cratiţă, se pun sarea şi piperul. Se mai adaugă boiaua dulce şi iute, sarea de lămâie şi se amestecă pe foc până ce carnea este pătrunsă.
Se pun supa şi vinul, se dă în clocot şi se mai lasă 90 minute, ca să se frăgezească bine carnea. Când este gata, carnea se pune într-un castron.
Peste lichidul rămas în cratiţă se toarnă untul amestecat cu făina şi se fierbe până se îngroaşă. Tăieţeii se fierb separat şi peste aceştia se adaugă carnea cu sosul.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tocanita bulgareasca
Nu am mai gatit de mult tocanita. O sa fac in curand reteta asta de tocana de vita sa vad cum iese.