Supă de linte cu legume din: linte rosie, morcovi, telina, cartof dulce, ceapa rosie, usturoi, supa de legume, frunza de dafin, chimen, boia dulce, zeama de lamaie, frunze de patrunjel. Lintea rosie este bogata în nutrienți, cum ar fi proteinele, fibrele, fierul, magneziul și vitamina B. Ingrediente: 1 cană de linte roșie 2 […]
Tocana de burta cu carnati
PrinteazaTocana de burta cu carnati din: burta, carnati, rasol, rosii, ceapa, ulei, faina, sare, piper.
Ingrediente:
- un kg burtă prefiartă
- un cârnat de casă
- 1/2 kg rasol de porc
- 2 roşii
- o ceapă
- o lingură ulei
- 2 foi dafin
- 3 linguri făină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tocana de burta cu carnati: Burta bine spălată şi rasolul de porc se pun într-o oală, se acoperă cu apă şi se lasă la fiert o oră şi 30 de minute.
Ceapa tocată se căleşte în ulei, iar când s-a înmuiat, se adaugă roşiile tocate mărunt, se lasă un minut şi apoi se pune făina.
amestecă timp de 2 minute şi apoi se toarnă puţin câte puţin din apa în care a fiert carnea.
Se adaugă şi burta tăiată fideluţă, carnea de pe piciorul de porc, cârnatul tăiat felii şi foile de dafin.
potriveşte de sare şi piper şi se mai lasă 30 de minute la fiert, cu capac.
Pofta buna!
Omletă cu legume proaspete din: oua, ceapa, ardei gras, rosie, ulei de masline, sare, piper. Aceasta este o opțiune sănătoasă și hrănitoare pentru un mic dejun gustos și energizant. Ingrediente: 2 ouă mari 1/2 ceapă mică, tocată mărunt 1/2 ardei gras, tăiat cubulețe 1/2 roșie medie, tăiată cubulețe O lingură ulei de măsline Sare și […]