Tocana de caltabos

Printeaza

O reteta de tocana de caltabos din: caltabos, ceapa, ardei rosii, ciuperci, unt, sfecla rosie, sos de friptura, maghiran, zahar, otet si usturoi.

Ingrediente:Tocana de caltabos

  • 400g caltabos
  • 2 cepe
  • 2 ardei rosii
  • 200g ciuperci amestecate
  • 4 linguri unt
  • 850g sfecla rosie (din borcan)
  • ½ l sos de friptura
  • sare
  • 2 lingurite maghiran uscat
  • zahar
  • cateva picaturi de otet
  • o capatana usturoi tocata marunt

 

Mod de preparare:

Se taie caltabosul in cuburi. Ceapa se taie in inele subtiri, ardeii, in fasii. Ciupercile se taie marunt. Se pune untul intr-o tigaie la incins si se prajesc cepele, ardeii si cipercile. Compozitia se amesteca cu caltabos.

Sfecla rosie se lasa sa se scurga, se taie marunt si se amesteca cu compozitia de mai sus. Se umple tigaia cu sos de friptura si se condimenteaza puternic cu sare, piper, chimen, marghiran, zahar si otet. In final se incorporeaza smantana si inainte de servire se presara usturoiul.

Tocana de caltabos

Tocana de caltabos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.