Tocana cu carne de gaina
PrinteazaTocana cu carne de gaina din: carne de gaina, sare, boia, praz, sofran, ardei, sunca, orez, ulei, smantana, sos, unt.
Ingrediente:
- 1,5 kg carne de găină
- sare
- 1/2 linguriţă cu boia de ardei dulce
- 5 fire de praz
- şofran
- 5 ardei graşi
- 200 g şuncă afumată
- 1/2 l supă
- 250 g orez
- 100 ml ulei
- 2 gălbenuşuri
- 2 linguri cu smântână
- 2 linguri cu sos alb
- 100 g unt
Mod de preparare Tocana cu carne de gaina:
Curăţaţi găina, treceţi-o prin flacără, spălaţi-o foarte bine şi tăiaţi-o în 12 bucăţi egale. Sotaţi-le în unt după care fierbeţi-le cu 1 l apă, sare, boia şi şuncă tăiată julienne.
Intre timp tocaţi julienne prazul şi ardeii şi adăugaţi-i în preparat Cand compozitia a scăzut dregeţi-o cu sosul alb, smantana şi gălbenuşurile.
Separat, pregătiţi un pilaf din: orez, ceapa tocată mărunt, şofran, unt şi supă. Fierbeţi aceste ingrediente sub capac, 20 de minute.
Pofta buna!