Tocana cu carne de gaina

Printeaza

Tocana cu carne de gaina din: carne de gaina, sare, boia, praz, sofran, ardei, sunca, orez, ulei, smantana, sos, unt.

Ingrediente:

  • 1,5 kg carne de găină
  • sare
  • 1/2 linguriţă cu boia de ardei dulce
  • 5 fire de praz
  • şofran
  • 5 ardei graşi
  • 200 g şuncă afumată
  • 1/2 l supă
  • 250 g orez
  • 100 ml ulei
  • 2 gălbenuşuri
  • 2 linguri cu smântână
  • 2 linguri cu sos alb
  • 100 g unt

Mod de preparare Tocana cu carne de gaina:

Curăţaţi găina, treceţi-o prin flacără, spălaţi-o foarte bine şi tăiaţi-o în 12 bucăţi egale. Sotaţi-le în unt după care fierbeţi-le cu 1 l apă, sare, boia şi şuncă tăiată julienne.

Intre timp tocaţi julienne prazul şi ardeii şi adăugaţi-i în preparat Cand compozitia a scăzut dregeţi-o cu sosul alb, smantana şi gălbenuşurile.

Separat, pregătiţi un pilaf din: orez, ceapa tocată mărunt, şofran, unt şi supă. Fierbeţi aceste ingrediente sub capac, 20 de minute.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.