Tocana cu carne de pasare cu mamaliguta

Printeaza

Tocana cu carne de pasare cu mamaliguta

Ingrediente:

  • 1,250 kg carne de pasăre
  • 100 g ulei
  • 750 g ceapă
  • 1/2 linguriţă boia dulce
  • 5 căţei usturoi
  • 2 linguri pastă de roşii
  • 400-500 ml supă
  • 1/2 pahar vin
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare şi piper după gust

 

Mod de preparare:

Tocana cu carne de pasare cu mamaliguta: Carnea se taie în bucăţi potrivite, se pudrează cu sare şi se prăjeşte într-o cratiţă până se rumeneşte. Bucăţelele se scot şi se pun într-un vas.

In grăsimea rămasă se prăjeşte ceapa tăiată mărunt, care apoi se stinge cu boiaua, pasta de roşii şi cu apă sau supă. Usturoiul se taie foarte mărunt şi se introduce în sos, împreună cu piperul.

Acest sos se toarnă peste carnea de pasăre din vas şi se lasă să fiarbă. Când carnea este fiartă se adaugă vinul. Tocana se serveşte cu mămăliguţă caldă.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.