Tocana cu carne de porc, vita si oaie
PrinteazaTocana Tocana cu carne de porc, vita si oaiedin: carne de porc, carne de vita, carne de vita, ceapa, ulei, castraveti murati, piper, boia de ardei iute si sare.
- 250 g carne de porc
- 250 g carne de vita
- 250 g carne de oaie
- 3 cepe
- 100 ml ulei
- 1 kg castraveti murati in saramura
- 1 lingurita rasa piper mozaic
- 1 lingurita rasa boia de ardei iute
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o şi tăiaţi-o în bucăţi potrivit de mari (circa 4cm/latură).
Puneţi în apă rece pentru un timp castraveţii muraţi, dacă aceştia sunt prea săraţi, apoi scurgeţi-i bine de apă şi tăiati-i în bucăţi mai mari.
Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi julienne ceapa, după care puneţi-o într-o tavă adâncă împreună cu carnea şi castraveţii.
Puneţi în tavă uleiul, presăraţi cu piperul măcinat şi boiaua de ardei şi adăugaţi atâta apă cât să acopere toate cele din tavă.
Puneţi tava în cuptorul încins şi coaceţi la foc potrivit 2,5 ore. Serviţi tocana caldă.
Tocana cu carne de porc, vita si oaie
Pofta buna!
Arata bine tocanita asta!