Tocana cu carne de vita si cartofi

Printeaza

Tocana cu carne de vita si cartofi din: carne de vita, faina, ulei, bulion, vin rosu, ceapa, rosii, cartofi, morcovi, sare, piper, cimbru.

Ingrediente:

  • 1 kg carne de vita
  • 250 g faina
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri bulion
  • 1 pahar vin rosu
  • 2 cepe
  • 2 rosii
  • 4 cartofi
  • 2 morcovi
  • sare
  • piper
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Speli legumele, cureţi ceapa, morcovii şi cartofii şi tai roşiile bucăţi. Speli carnea, o cureţi de pieliţe şi o tai cuburi pe care le dai apoi prin făină. încingi uleiul într-o ti­gaie şi rumeneşti carnea. Adaugi ceapa şi laşi încă 10 minute pe foc.

Apoi verşi bulio­nul, torni vinul şi roşiile tăiate. Amesteci. După 10 minute, torni o cană de apă fier­binte, sare, piper şi cimbru.

Acoperi şi laşi la foc mic 2 ore. Cu 30 de minute înainte de a lua de pe foc, adaugi cartofii tăiaţi cuburi şi morcovii rondele.

Amesteci din când în când, ca să nu se lipească. Poţi servi toca­na ornată cu cimbru proaspăt.

 

Tocana cu carne de vita si cartofi

Tocana_cu_carne_de_vita_si_cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.