Tocana cu carne de vita si cartofi
PrinteazaTocana cu carne de vita si cartofi din: carne de vita, faina, ulei, bulion, vin rosu, ceapa, rosii, cartofi, morcovi, sare, piper, cimbru.
Ingrediente:
- 1 kg carne de vita
- 250 g faina
- 2 linguri ulei
- 4 linguri bulion
- 1 pahar vin rosu
- 2 cepe
- 2 rosii
- 4 cartofi
- 2 morcovi
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare:
Speli legumele, cureţi ceapa, morcovii şi cartofii şi tai roşiile bucăţi. Speli carnea, o cureţi de pieliţe şi o tai cuburi pe care le dai apoi prin făină. încingi uleiul într-o tigaie şi rumeneşti carnea. Adaugi ceapa şi laşi încă 10 minute pe foc.
Apoi verşi bulionul, torni vinul şi roşiile tăiate. Amesteci. După 10 minute, torni o cană de apă fierbinte, sare, piper şi cimbru.
Acoperi şi laşi la foc mic 2 ore. Cu 30 de minute înainte de a lua de pe foc, adaugi cartofii tăiaţi cuburi şi morcovii rondele.
Amesteci din când în când, ca să nu se lipească. Poţi servi tocana ornată cu cimbru proaspăt.
Tocana cu carne de vita si cartofi
Pofta buna!