Tocana de cartofi cu boia

Printeaza

Tocana de cartofi cu boia din: cartofi, ceapa, ardei, ulei, boia, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:

  • un kg cartofi
  • o ceapă
  • un ardei roşu
  • 2-3 linguri ulei
  • 2 linguri boia de ardei dulce
  • câteva fire de pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tocana de cartofi cu boia: Ceapa se curăţă de coajă, se spală si se toacă mărunt, apoi se căleşte în uleiul încins.

Se adaugă ardeiul curăţat, spălat şi tăiat cubuleţe.

Se lasă 2-3 minute, apoi se adaugă cartofii curăţaţi de coajă, spălaţi şi tăiaţi, după preferinţă.

Se acoperă cu apă, se presară boia, sare şi piper şi se lasă la fiert cu capac, până mai scade din apă şi se înmoaie cartofii.

Tocana se serveşte cu pătrunjel proaspăt tocat mărunt.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.