Tocana de cartofi cu sunca de porc si fasole
PrinteazaTocana de cartofi cu sunca de porc si fasole din: cartofi, ulei de masline, praz, sunca de porc, mustar cu boabe, oua, fasole in sos de rosii.
Ingrediente:
- 600g de cartofi, tăiaţi în cubuleţe
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 fire de praz, capetele îndepărtate, apoi spălate si feliate
- 175g de şuncă de porc tocată
- 2 linguri de muştar cu boabe
- 5 ouă
- 2 conserve de 400g de fasole în sos de roşii
Mod de preparare:
Dă în clocot o oală mare cu apă şi un praf de sare. Pune în ea cartofii şi fierbe-i 5 minute, până când devin aproape fragezi. Scurge-i bine şi lasă-i în strecurătoare să se zvânte.
Intre timp, unge cu 1 lingură de ulei de măsline o cratiţă termorezistentă. Pune în ea prazul, împreună cu puţină apă şi prăjeşte-l până când devine foarte moale.
Mai adaugă 1 lingură de ulei, adaugă cartofii şi şunca şi prăjeşte-le pentru a deveni puţin crocante.
Incinge cuptorul la 200°C. Incorporează muştarul, 1 ou, sare şi piper din abundenţă, cu ajutorul unei furculiţe mărunţeşte câţiva cartofi în timpul acestui proces.
Apasă pe mâncare cu dosul furculiţei şi dă-o la cuptor 15-20 de minute, până când devine crocantă la suprafaţă.
Când mâncarea din cuptor este aproape gata, încălzeşte 200ml de apă într-o tigaie nonaderentă prevăzută cu capac (sau foloseşte o tavă drept capac).
Când încep să iasă aburi (dar înainte ca apa să fiarbă), sparge în ea celelalte 4 ouă şi acoperă-le.
Găteşte-le 2-4 minute, în funcţie de cât de moale sau tare vrei să fie gălbenuşul. Intre timp, încălzeşte fasolea.
Tocana de cartofi cu sunca de porc si fasole
Pofta buna!