Tocana de cartofi cu sunca de porc si fasole

Printeaza

Tocana de cartofi cu sunca de porc si fasole din: cartofi, ulei de masline, praz, sunca de porc, mustar cu boabe, oua, fasole in sos de rosii.

 

Ingrediente:

  • 600g de cartofi, tăiaţi în cubuleţe
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 fire de praz, capetele îndepărtate, apoi spălate si feliate
  • 175g de şuncă de porc tocată
  • 2 linguri de muştar cu boabe
  • 5 ouă
  • 2 conserve de 400g de fasole în sos de roşii

Mod de preparare:

Dă în clocot o oală mare cu apă şi un praf de sare. Pune în ea cartofii şi fierbe-i 5 minute, până când devin aproape fragezi. Scurge-i bine şi lasă-i în strecurătoare să se zvânte.

Intre timp, unge cu 1 lingură de ulei de măsline o cratiţă termorezistentă. Pune în ea prazul, împreună cu puţină apă şi prăjeşte-l până când devine foarte moale.

Mai adaugă 1 lingură de ulei, adaugă cartofii şi şunca şi prăjeşte-le pentru a deveni puţin crocante.

Incinge cuptorul la 200°C. Incorporează muştarul, 1 ou, sare şi piper din abundenţă, cu ajutorul unei furculiţe mărunţeşte câţiva cartofi în timpul acestui proces.

Apasă pe mâncare cu dosul furculiţei şi dă-o la cuptor 15-20 de minute, până când devine crocantă la suprafaţă.

Când mâncarea din cuptor este aproape gata, încălzeşte 200ml de apă într-o tigaie nonaderentă prevăzută cu capac (sau foloseşte o tavă drept capac).

Când încep să iasă aburi (dar înainte ca apa să fiarbă), sparge în ea celelalte 4 ouă şi acoperă-le.

Găteşte-le 2-4 minute, în funcţie de cât de moale sau tare vrei să fie gălbenuşul. Intre timp, încălzeşte fasolea.

 

Tocana de cartofi cu sunca de porc si fasole

Tocana_de_cartofi_cu_sunca_de_porc_si_fasole

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.