Tocana de cartofi
PrinteazaTocana de cartofi
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 2 cepe
- 5 roşii răscoapte
- 1 linguriţă boia
- 1 legătură usturoi verde
- 1 pahar de untdelemn
- 1 linguriţă chimen pisat
- sare
- piper
- tarhon
- cimbru
Mod de preparare:
Tocana de cartofi: Se curăţă cartofii, se taie îmbucături, se pun la fiert în apă cât să-i acopere, cu sare, piper, chimen.
Ceapa se taie peştişori, se pune la călit în untdelemn cu boia se taie mărunt roşiile, se pun peste ceapa călită .
Se toacă usturoi, pătrunjel, tarhon, cimbru cartofii fierb într-un sfert de oră, după care li se adaugă sosul de roşii si verziturile tocate, si se lasă să mai dea în câteva clocote .
In sfârşit, pentru faţă, se mai presară un pic de pătrunjel verde.
Pofta buna!
Foarte buna tocanita de cartofi