Tocana de ceapa cu mamaliguta

Printeaza

Tocana de ceapa cu mamaliguta

Ingrediente:

  • 1/2 kg ceapă
  • 2-3 ardei graşi sau gogoşari
  • 2-3 roşii sau 1-2 linguri suc de roşii
  • 1-2 căţei de usturoi
  • 200 g mălai
  • 1 foaie de dafin
  • 100 ml ulei
  • boia dulce
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • oţet

 

Mod de preparare:

Tocana de ceapa cu mamaliguta: Cureţi ceapa, o tai fideluţă, o presari cu sare şi o pui să se călească în ulei încins pentru 15 minute.

Ai grijă să amesteci din când în când ca să nu se ardă.

Tai fideluţă ardeii sau gogoşarii curăţaţi, îi adaugi peste ceapă, le laşi să se călească împreună 10 minute.

Pui apoi boia după gust, foaia de dafin, sucul de roşii sau roşiile decojite şi tăiate felii, usturoiul pisat şi presari puţin cimbru.

Torni puţină apă şi laşi să mai dea în câteva clocote. Potriveşti apoi gustul de sare, otet, piper si dai tocana la cuptor, cât să mai scadă sosul.

In acest timp, faci o mămăligă mai vârtoasă din mălai, apă şi sare după gust.

Iei apoi din mămăligă cu o lingură de supă şi o aşezi pe o farfurie.

Pui alături tocăniţa şi o poţi servi alături de salată de gogoşari sau castraveti muraţi.

 

 

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.