Tocana corsicana
PrinteazaTocana corsicana din: penne, ceafa de porc, jambon, pulpa de rosii, vin alb sec, supa de pasare, ceapa, masline, ulei, patrunjel, parmezan, sare si piper.
Ingrediente:
- 400 g penne
- 600 g ceafă de porc
- 150 g jambon
- 300 g pulpă de roşii
- 200 ml vin alb sec
- 1/2 tabletă de supă de pasăre
- 200 g ceapă
- 150 g măsline mici
- 1 lingură ulei
- 1 lingură pătrunjel tocat
- parmezan ras
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o solzi. Tăiaţi carnea în cuburi de 2 cm şi jambonul în fâşii subţiri.
Intr-o oală de fontă, puneţi uleiul şi rumeniţi 5 min ceapa şi jambonul. Scoateţi ingredientele cu o spumieră şi lăsaţi deoparte.
Apoi, puneţi carnea în aceeaşi oală şi rumeniţi-o. Săraţi şi piperaţi. Adăugaţi vinul şi lăsaţi să fiarbă 2 min, la foc mare, amestecând adesea. Dizolvaţi tableta de supă în 100 ml de apă clocotită. într-o oală, puneţi pulpa de roşii şi supa.
Amestecaţi. Adăugaţi jambonul şi ceapa, acoperiţi şi lăsaţi totul să fiarbă înăbuşit, circa 45 min, la foc moderat.
După aceea, adăugaţi pennele în oală şi lăsaţi compoziţia pe foc încă 20 min, amestecând din când în când, până ce pastele absorb toată supa.
Adăugaţi măslinele, continuaţi fierberea încă 3 min, presăraţi pătrunjelul şi serviţi cu parmezan.
Tocana corsicana
Poftă bună!