Tocana cu cotlete de berbecuţ

Printeaza

Tocana cu cotlete de berbecuţ din: cotlet de berbecut, cartofi, patrunjel, cimbru, ceapa, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1,3 kg cotlet de berbecut
  • 900 g cartofi
  • 1 legatura mica de patrunjel
  • 1 legatura mica cimbru (10-12 crengute)
  • 450 g ceapa
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Tocana cu cotlete de berbecuţ: Curatati ceapa si taiati-o inele. Curatati cartofii. O treime taiati-i rondele, iar restul de cartofi taiati-i bucati mari.

Intr-o oala asezati jumatate din cartofii taiati rondele, peste care presarati patrunjel si 2-3 crengute de cimbru.

Asezati jumatate din cotletele de berbecut, pe care condimentati-le cu sare si piper.

Peste cotlete asezati, uniform, jumatate din inelele de ceapa. Peste inelele de ceapa asezati restul de cartofi taiati rondele.

Presarati din nou patrunjel si 2-3 crengute de cimbru, peste care asezati restul cotletelor de berbecut.

Condimentati-le cu sare si piper, dupa care asezati deasupra restul de ceapa.

In final, pe ultimul strat (cel de la suprafata), asezati toti cartofii taiati cuburi mari, cat mai uniform, si condimentati din nou cu sare si piper.

Presarati pe deasupra restul de patrunjel ramas si crengutele de cimbru, dupa care turnati apa in oala pana ajunge la nivelul ultimului rand de cartofi (dar fara sa-i acoperiti cu apa).

Puneti un capac deasupra si introduceti cratita in cuptorul preincalzit la 150 de grade timp de 2 ore.

Dupa 2 ore scoateti capacul, potriviti cuptorul la 200 de grade si lasati inca 1 ora cratita in cuptor.

Dupa ce a stat o ora la cuptor, fara capac, stingeti focul si scoateti cratita din cuptor.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.