Tocana de creveti cu orez
PrinteazaTocana de creveti cu orez din: ulei de rapita, ceapa, ghimbir, usturoi, coriandru, turmeric, chimion, fulgi de ardei iute, rosii, miere, ardei, coriandru, creveti, orez brun, telina, fasole, pasta de rosii, iaurt cu menta, chutney.
Ingrediente:
- 2 linguriţe ulei de rapiţă
- 2 cepe, tocate
- 1 bucată de 5cm ghimbir, tocată fin
- 2 căţei de usturoi, tocaţi
- 1 linguriţă de coriandru măcinat
- câte 1/2 linguriţă pudră de turmeric şi chimion
- 1/2 linguriţă fulgi de ardei iute
- 1 conservă de 400g de roşii tocate
- puţină miere
- 1 ardei verde mare, tăiat în două, curăţat de seminţe, apoi tocat
- 1 legătură mică de coriandru, tulpinile şi frunzele tocate separat
- 140g de creveţi mari decorticaţi, gătiţi
- 250g de orez brun fiert
- 3 tulpini de ţelină
- 3 linguri de fasole
- 1 lingură pastă de roşii
- iaurt cu mentă sau chutney, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o oală nonaderentă şi căleşte ceapa, ghimbirul şi usturoiul timp de 8-10 minute, amestecând frecvent, până când acestea se înmoaie şi încep să-şi schimbe culoarea. Adaugă condimentele şi fulgii de ardei iute, amestecă rapid, apoi adaugă roşiile împreună cu o jumătate de conservă de apă, urmate de miere.
Pasează totul direct în oală cu ajutorul unui blender vertical, până când obţii un amestec aproape fin (sau foloseşte robotul de bucătărie), încorporează ardeiul şi tulpinile de coriandru, acoperă oala şi lasă mâncarea să fiarbă 10 minute. Amestecă frecvent.
Incorporează creveţii şi presară deasupra frunzele de coriandru. Incălzeşte orezul. Serveşte-le pe amândouă cu iaurt cu mentă sau chutney.
Tocana de creveti cu orez
Pofta buna!
Ce bine arata tocana de creveti 🙂