faina, zahar, cacao pudra, praf de copt, sare, oua, lapte, unt, extract de vanilie., ciocolata neagra, smantana. Gofrele, acele delicioase prăjituri de origine belgiană, sunt adorate în întreaga lume pentru textura lor crocantă la exterior și moale la interior. În această rețetă specială de gofre, vă vom învăța cum […]
Tocana de creveti
PrinteazaTocana de creveti din: orez, ulei, ceapa, usturoi, ardei, lapte de cocos, rosii, fasole, creveti, lime, coriandru, arahide.
Ingrediente:
- 300 g de orez cu bob lung
- 1 lingură de ulei
- 1 ceapă, tocată mărunt
- 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
- 1-2 ardei iuţi roşii, tocaţi mărunt
- 200 ml lapte de cocos
- 400 g de roşii, tăiate cuburi
- 200 g de fasole verde, cu vârfurile îndepărtate şi tăiate pe jumătate
- 300 g de creveţi mari cruzi, curăţaţi
- zeama de la 1 lime
- 1 pachet mic de coriandru proaspăt, tocat
- 50 g de arahide prăjite, fără sare, tocate grosier
Mod de preparare:
Tocana de creveti: Dă în clocot o cratiţă cu apă şi fierbe orezul conform instrucţiunilor de pe pachet.
Intre timp, încinge uleiul într-o tigaie mare, adaugă ceapa, usturoiul şi ardeiul iute, căleşte timp de 10 minute pe foc mic, până se înmoaie. Toarnă laptele de cocos şi mai fierbe încă 4 minute.
Adaugă roşiile şi fasolea, lasă-le pe foc 5 minute până când roşiile se înmoaie. Pune creveţii şi lasă-i pe foc 3 minute, până devin roz şi se pătrund.
Adaugă amestecând zeama de lime, presară coriandrul şi arahidele, apoi serveşte cu orez.
Pofta buna!
Coada-calului (Equisetum arvense) este una dintre cele mai vechi plante de pe Pământ, cu o istorie ce datează din perioada Paleozoică, acum aproximativ 400 de milioane de ani. De-a lungul istoriei, coada-calului a fost folosită în scopuri medicinale și ca material abraziv […]