Tocana cu ardei capia

Printeaza

Tocana cu ardei capia din: ulei, ceapa, ardei, morcovi, telina, bulion, orez, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Tocana cu ardei capia

  • 800 ml ulei
  • 1,5 kg ceapă
  • 2 kg ardei capia
  • 1 kg morcovi
  • 2 ţeline
  • 3 rădăcini de pătrunjel
  • 1 l bulion sau 2 kg roşii
  • 700 g orez
  • foi de dafin
  • 2 legături pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Ceapa se taie julien, morcovii, pătrunjelul şi ţelina se dau pe răzătoarea mare. Ardeii se taie fâşii şi se călesc cu puţină sare până se înmoaie.

Se căleşte ceapa separat, ardeii separat, iar morcovii, ţelina şi pătrunjelul împreună. Se amestecă legumele într-o cratiţă mare.

Orezul se fierbe în apă, se strecoară şi se trece sub un jet de apă rece. Când toate legumele au o consistenţă clară, se adaugă bulionul şi orezul fiert. Se mai lasă 20 minute, apoi se pun sarea, piperul şi dafinul, iar la final verdeaţa tocată.

Se aşază caldă în borcane şi se sterilizează cca 30 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.