Tocana cu ardei capia
PrinteazaTocana cu ardei capia din: ulei, ceapa, ardei, morcovi, telina, bulion, orez, patrunjel, sare, piper.
- 800 ml ulei
- 1,5 kg ceapă
- 2 kg ardei capia
- 1 kg morcovi
- 2 ţeline
- 3 rădăcini de pătrunjel
- 1 l bulion sau 2 kg roşii
- 700 g orez
- foi de dafin
- 2 legături pătrunjel verde
Mod de preparare:
Ceapa se taie julien, morcovii, pătrunjelul şi ţelina se dau pe răzătoarea mare. Ardeii se taie fâşii şi se călesc cu puţină sare până se înmoaie.
Se căleşte ceapa separat, ardeii separat, iar morcovii, ţelina şi pătrunjelul împreună. Se amestecă legumele într-o cratiţă mare.
Orezul se fierbe în apă, se strecoară şi se trece sub un jet de apă rece. Când toate legumele au o consistenţă clară, se adaugă bulionul şi orezul fiert. Se mai lasă 20 minute, apoi se pun sarea, piperul şi dafinul, iar la final verdeaţa tocată.
Se aşază caldă în borcane şi se sterilizează cca 30 minute.
Pofta buna!