Tocana cu carnati si vin rosu
PrinteazaTocana cu carnati si vin rosu din: ulei, carnati proaspeti, salnina, ceapa, gulii, faina, vin, usturoi, dafin, cimbrisor.
Ingrediente:
- 2 linguri ulei
- 500 g cârnat proaspăt
- 225 g slănină tăiată bucăţele
- 225 g ceapă de mărime mică
- 350 g gulii tăiate felii
- 1 kg făină
- 3 dl vin roşu
- 1 căţel de usturoi tocat mărunt
- 2 foi de dafin
- 2 crenguţe de cimbrişor
Mod de preparare:
Intr-o tigaie punem uleiul şi frigem cârnatul, apoi îl scoatem şi-l punem pe o farfurie. în uleiul rămas punem slănina, ceapa, morcovii tăiaţi felii şi le călim până capătă o tentă maronie.
Punem o lingură de făină peste conţinutul de mai sus, amestecăm 1 minut, apoi adăugăm vinul şi câr- naţii fripţi. Condimentăm cu sare, piper, usturoi tocat mărunt, foile de dafin şi crenguţele de cimbrişor. Fierbem 5 minute fără capac, apoi continuăm fierberea încă 20 de minute cu vasul acoperit.
Servim acest fel de mâncare cu piure de cartofi cu usturoi, pe care îl prepari în felul următor: într-o cratiţă punem 3 căţei de usturoi pisaţi, 172 de ceapă tocată foarte mărunt şi le călim în unt.
Adăugăm 3 linguri de ulei de măsline şi 700 g cartofi fierţi şi făcuţi piure.
Pofta buna!