Tocană cu jumări

Printeaza

Tocană cu jumări din: faina de malai, apa, carnati afumati, slanina afumata, usturoi, branza de burduf, cas dospit, smantana, pasta de rosii, oua, lapte, jumari, afumatura de porc, ceapa, piper, cimbru, boia si sare.

Ingrediente:Tocana_cu_jumari

  • 1 kg faina de lamai
  • 3 l apa
  • 250 g carnati afumati
  • 150 g slanina afumata
  • 1 capatana de usturoi
  • 200 g branza de burduf
  • 400 g cas dospit, putin uscat
  • 200 g smantana
  • 50 g pasta de rosii
  • 10 oua
  • 100 ml lapte sau smantana
  • 1 blid de jumari
  • 500 g afumatura de porc tocata
  • 1 ceapa tocata
  • piper
  • cimbru
  • boia
  • sare

 

Mod de preparare:

Pui apa cu sare la fiert şi torni mălaiul, pentru a pregăti mămăliga. Trebuie să rezulte o mămăligă mai tare, care să poată fi tăiată felii. Pe fundul ceaunului, aşezi felii de slănină subţiri, dar bine afumate, întinzi un strat de mămăligă de aproximativ 1-2 cm.

Prepari o compoziţie din 3 ouă bătute bine cu lapte şi brânza de burduf şi torni amestecul peste stratul de mămăligă. Pui din nou un strat de mămăligă, adaugi afumătura tocată şi amestecată cu două ouă, ceapa, piper, boia, cimbru, usturoi şi pastă de roşii.

Urmează al treilea strat de mămăligă, de data aceasta acoperit cu’cârnaţi tăiaţi felii, amestecaţi cu caş frecat cu 3 ouă. Aşterni şi ultimul strat de mămăligă, peste care pui jumările şi caşul ras, bătut cu două ouă şi smântână.

Acoperi şi dai ceaunul la cuptor la foc mic, timp de 1 oră, apoi încă 10 minute, fără capac, să se rumenească.

Tocană cu jumări

Tocana_cu_jumari

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.