Tocana cu vin in dovleac

Printeaza

Tocana cu vin in dovleac din: carne de vita, ceapa, morcovi, faina, vin, ulei, dovleac, sare, piper.

Ingrediente:Tocana cu vin in dovleac

  • 650 g carne de vită
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • o lingură făină
  • 600 ml vin roşu
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • un dovleac mare

 

Mod de preparare:

In ulei, se pune ceapa tocată mărunt k călit şi se presară cu sare. Când s-a înmuiat, se adaugă carnea de vită tăiată cubuleţe şi se iasă să-şi schimbe culoarea.

Se adaugă făina, se lasă 50 de secunde amestecând, se desface cu puţin vin şi se lasă să dea un clocot.

Se scobeşte dovleacul, având grijă să nu se spargă.

Intr-un vas de cuptor se pun carnea, morcovii cubuleţe, bucăţele de dovleac şi restul de vin. Se lasă la cuptor pentru trei ore. Tocana se aduce la masă în dovleacul scobit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.