Tocana cu vin in dovleac
PrinteazaTocana cu vin in dovleac din: carne de vita, ceapa, morcovi, faina, vin, ulei, dovleac, sare, piper.
- 650 g carne de vită
- 2 cepe
- 2 morcovi
- o lingură făină
- 600 ml vin roşu
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- un dovleac mare
Mod de preparare:
In ulei, se pune ceapa tocată mărunt k călit şi se presară cu sare. Când s-a înmuiat, se adaugă carnea de vită tăiată cubuleţe şi se iasă să-şi schimbe culoarea.
Se adaugă făina, se lasă 50 de secunde amestecând, se desface cu puţin vin şi se lasă să dea un clocot.
Se scobeşte dovleacul, având grijă să nu se spargă.
Intr-un vas de cuptor se pun carnea, morcovii cubuleţe, bucăţele de dovleac şi restul de vin. Se lasă la cuptor pentru trei ore. Tocana se aduce la masă în dovleacul scobit.
Pofta buna!