Tocana de curcan cu legume
PrinteazaO reteta de tocana de curcan cu legume din: ulei de masline, pulpe de curcan, ceapa, telina, supa de pui, morcovi, pastarnac, busuioc, cimbru, tarhon, sare si piper.
- 20 ml ulei de masline
- 1 kg pulpe de curcan
- 1 ceapa tocata
- 2 tije de telina tocate
- 500 ml supa de pui
- 2 morcovi tocati
- 3 pastarnaci tocati
- 3 cartofi taiati cubulete
- amestec de busuioc, cimbru si tarhon
- sare
- piper
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200 de grade. Incinge uleiul intr-o tava ceramica inalta. Spala si usuca bine carne de curcan. Caleste apoi curcanul, cate 2 – 3 minute pe fiecare parte. Asezoneaza cu sare si piper. Cand carnea este maronie, ia din cratita, adauga ceapa si telina si caleste timp de 5 minute.
Adauga apoi si carnea si asezoneaza cu sare si piper. Adauga jumatate din cantitatea de supa. Lasa pe foc pana da in clocot apoi da cratita la cuptor, acoperita cu un capac, pentru o ora. Adauga apoi si restul legumelor, condimentele si restul de supa. Da din nou la cuptor pentru inca o ora.
Scoate apoi pulpele din tocana si indeparteaza carnea de pe oase. Arunca oasele si pielea. Adauga apoi carnea inapoi in tocana, asezoneaza cu sare si piper si amesteca putin.
Tocana de curcan cu legume se serveste ca atare.
Tocana de curcan cu legume
Pofta buna!