Tocana de cuscus cu dovleac

Printeaza

Tocana de cuscus cu dovleac din: unt, ulei, dovleac, pastarnac, ardei, ceapa, dovlecel, conopida, naut, rosii, sare, piper, cuscus.

Ingrediente:

  • 15 g unt
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 dovleac, curăţaţ de seminţe şi tăiat cubuleţe
  • 1 păstârnac, decojit şi tăiat cubuleţe
  • 1 ardei roşu, curăţat de seminţe şi tăiat mărunt
  • 1 ceapă, decojită şi tăiată mărunt
  • 1 dovlecel
  • 1 conopidă mică, tăiată în bucăţele
  • 1 linguriţă rasă cu coriandru măcinat
  • 1 linguriţă rasă cu chimion măcinat
  • 1 linguriţă rasă cu curcumă
  • 400 g năut din conservă, clătit şi scurs
  • 400 g conservă de roşii bucăţi
  • 2 linguri rase cu piure de roşii
  • 300 ml supă de legume
  • 2 linguri cu coriandru proaspăt, tăiat mărunt
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • cuscus

 

Mod de preparare:

Topeşte untul într-o oală mare şi pune şi uleiul. Adaugă dovleacul, păstârnacul, ardeiul roşu, ceapa, dovlecelul şi conopida în oală şi lasă pe foc mediu pentru aproximativ 5 minute.

Presară deasupra coriandrul, chimionul şi curcuma, amestecă bine şi lasă pe foc pentru în£ă câteva minute. Adaugă năutul, roşiile din conservă, piureul de roşii şi supa şi amestecă bine.

Adu la fierbere, apoi redu flacăra, acoperă oala şi fierbe la foc mic pentru 40-45 minute. Adaugă coriandrul şi asezonează cu sare şi piper.

Serveşte tocana cu cuscus.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.