Tocană de berbec cu arpagic, morcovi, mazăre, cartofi şi ciuperci

Printeaza

Tocană de berbec cu arpagic, morcovi, mazăre, cartofi şi ciuperci

Ingrediente:Tocană de berbec cu arpagic, morcovi, mazăre, cartofi şi ciuperci

  • 1,400 kg carne de berbec (spată sau piept)
  • 80 g costiţă afumată
  • 1/2 l vin roşu
  • 120 g unt
  • 200 g morcovi
  • 10 ciuperci
  • 300 g cartofi
  • 150 g arpagic
  • 100 g mazăre
  • 1 lingură bulion pastă
  • puţin mujdei
  • 1 lingură făină
  • 1 legătură pătrunjel

 

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi egale şi se sotează cu unt. Apoi se pune făina, bu­lionul, vinul, mujdeiul şi se fierbe cu 1/2 1 apă sau supă, circa 50 minute.

Cind carnea este făcută, se pune arpagicul sotat, morcovii, mazărea, cartofii şi ciupercile toate fierte natur şi se mai fierb împreună 8-10 minute.

Se ser­veşte cu verdeaţa tocată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.