Tocană de berbec cu arpagic, morcovi, mazăre, cartofi şi ciuperci
PrinteazaTocană de berbec cu arpagic, morcovi, mazăre, cartofi şi ciuperci
- 1,400 kg carne de berbec (spată sau piept)
- 80 g costiţă afumată
- 1/2 l vin roşu
- 120 g unt
- 200 g morcovi
- 10 ciuperci
- 300 g cartofi
- 150 g arpagic
- 100 g mazăre
- 1 lingură bulion pastă
- puţin mujdei
- 1 lingură făină
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi egale şi se sotează cu unt. Apoi se pune făina, bulionul, vinul, mujdeiul şi se fierbe cu 1/2 1 apă sau supă, circa 50 minute.
Cind carnea este făcută, se pune arpagicul sotat, morcovii, mazărea, cartofii şi ciupercile toate fierte natur şi se mai fierb împreună 8-10 minute.
Se serveşte cu verdeaţa tocată.
Pofta buna!