Tocană de berbec cu garnitură de pilaf

Printeaza

Tocană de berbec cu garnitură de pilaf

Ingrediente:Tocană de berbec cu garnitură de pilaf

  • 1,400 kg carne de berbec
  • 200 g orez
  • 150 g unt
  • sare
  • 1 linguriţă boia de ardei iute
  • şofran
  • 2 cepe
  • 2 mere mici
  • 60 g costiţă afumată
  • 1 1/2 l supă de berbec sau apă
  • 2 linguri smantană

 

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi egale, se sotează cu 50 g unt, ceapa tocată, apoi se pun merele tăiate, boia de ardei, făina şi sarea. Se fierb la foc domol circa 1/2 oră.

Se scoate carnea în alt vas şi sosul se mai fierbe 5 minute, apoi se strecoară peste carne şi se serveşte fierbinte garnisită cu un pilaf cu boia .

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.