Tocana de berbec cu legume
PrinteazaO reteta de tocana de berbec cu legume din: carna macra de berbec, coaste de berbec, morcovi, praz, ceapa, telina, unt, roez, pasta de rosii, marar, patrunjel, sare si piper.
- 500 g carne macră de berbec
- 500 g coaste de berbec
- 3 morcovi
- 3 fire praz
- 3 cepe
- 1 ţelină
- 200 g unt
- 100 g orez
- 5 linguri pastă de roşii
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Carnea, bine spălată, tăiată bucăţi mici, se pune la fiert în apă doar cât s-o acopere. Legumele se fierb înăbuşit într-o cratiţă cu unt, tăiate cubuleţe. Orezul se fierbe separat în câteva clocote şi se toarnă peste carne.
Se sărează, se piperează şi se adaugă legumele cu tot cu sosul lor. Ultima se toarnă pasta de roşii. Se dă în câteva clocote şi se presară mărarul şi pătrunjelul tocate fin deasupra.
Poftă bună!