Tocana de berbec cu legume

Printeaza

O reteta de tocana de berbec cu legume din: carna macra de berbec, coaste de berbec, morcovi, praz, ceapa, telina, unt, roez, pasta de rosii, marar, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Tocana de berbec cu legume

  • 500 g carne macră de berbec
  • 500 g coaste de berbec
  • 3 morcovi
  • 3 fire praz
  • 3 cepe
  • 1 ţelină
  • 200 g unt
  • 100 g orez
  • 5 linguri pastă de roşii
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare şi piper, după gust

Mod de preparare:

Carnea, bine spălată, tăiată bucăţi mici, se pune la fiert în apă doar cât s-o acopere. Legumele se fierb înăbuşit într-o cratiţă cu unt, tăiate cubuleţe. Orezul se fierbe separat în câteva clocote şi se toarnă peste carne.

Se sărează, se piperează şi se adaugă legumele cu tot cu sosul lor. Ultima se toarnă pasta de roşii. Se dă în câteva clocote şi se presară mărarul şi pătrunjelul tocate fin deasupra.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.