Tocana de burta cu carnati
PrinteazaTocana de burta cu carnati din: burta, carnati, rasol, rosii, ceapa, ulei, faina, sare, piper.
- un kg burtă prefiartă
- un cârnat de casă
- 1/2 kg rasol de porc
- 2 roşii
- o ceapă
- o lingură ulei
- 2 foi dafin
- 3 linguri făină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Burta bine spălată şi rasolul de porc se pun într-o oală, se acoperă cu apă şi se lasă la fiert o oră şi 30 de minute.
Ceapa tocată se căleşte în ulei, iar când s-a înmuiat, se adaugă roşiile tocate mărunt, se lasă un minut şi apoi se pune făina. Se amestecă timp de 2 minute şi apoi se toarnă puţin câte puţin din apa în care a fiert carnea.
Se adaugă şi burta tăiată fideluţă, carnea de pe piciorul de porc, cârnatul tăiat felii şi foile de dafin. Se potriveşte de sare şi piper şi se mai lasă 30 de minute la fiert, cu capac.
Pofta buna!