Tocana de carne cu fructe
PrinteazaO reteta de tocana cu carne de vita, untura, ceapa, sare, piper, gutui, dovleac, ananas, mere, scortisoara pisata si otet.
- un kg carne grasă de vită
- 4 linguri untură
- 4 cepe
- sare
- piper
- 3 gutui
- două felii de dovleac
- 6 felii ananas din compot
- 4 mere
- 3 linguri de zahăr pudră
- o linguriţă de scorţişoară pisată
- 3 linguri de oţet
Mod de preparare:
Se taie carnea în bucăţi potrivite şi se prăjeşte la foc mic împreună cu ceapa tăiată peştişori, sare, piper şi o jumătate de cană de apă.
Fructele se curăţă, se taie în cubuleţe, se presară cu zahăr pudră şi scorţişoară, apoi se stropesc cu oţet, se amestecă bine şi se adaugă în mîncare.
Se toarrnă apă cît să acopere mîncarea, se amestecă şi se lasă la foc mic pînă se fierbe carnea.
Poftă bună!