Tocana de cartofi cu carne
PrinteazaTocana de cartofi cu carne din: spata de porc, cartofi, spata de oaie, carne de vita, ceapa, morcovi, praz, faina, vin, usturoi, dafin, cimbru.
- 1,5 kg cartofi
- 1 kg spată de porc
- 500 g spata de oaie
- 500 g carne de vită
- 2 cepe
- 3 morcovi
- 1 praz
- 100 g făină
- piper
- sare
- 400 g aluat de foi
Pentru marinadă:
- 750 ml vin alb sec alsacian
- 1 ceapă tocată
- 1 căţel de usturoi zdrobit
- 1 fir cimbru
- 2 foi dafin
- boabe de piper
Mod de preparare:
Se taie cafnea în cuburi egale, de 5 cm. Se amestecă într-un bol ingredientele pentru marinadă şi se ţine carnea 24 de ore la frigider.
Se curăţă şi se taie rondele cartofii şi morcovii. Se mărunţeşte ceapa. Se scurge carnea şi se păstrează marinada.
Se unge un vas ceramică şi se aşază straturi succesive de ceapă, apoi de cartof şi morcovi, de came, din nou cartofi şi morcovi şi la final prazul. Se toarnă în vas marinada şi se aşază un capac din aluat de foi.
Se coace 2 1/2 ore, la cuptorul încins la 200°C.
Pofta buna!