Tocană Poloneză – Bigos – Tocana poloneză, cunoscută sub numele de Bigos, este un preparat tradițional bogat și savuros, considerat a fi mâncarea națională a Poloniei. Acest fel de mâncare este perfect pentru sezonul rece, oferind o combinație delicioasă de carne de porc, varză dulce și acră, cârnați și diverse condimente. Bigos-ul este un preparat […]
Tocană de cartofi dulci şi carne tocată de vită
PrinteazaTocană de cartofi dulci şi carne tocată de vită din: ulei de floarea soarelui, ceapa, morcov, tulpina de telina apio, carne de vita, piure de tomate, ketchup, rosii, cartofi dulci, cimbru, frunze de dafin, pantrujel si varza creata.
Ingrediente:
- 1 lingura ulei de floarea soarelui
- 1 ceapa mare, tocata
- 1 morcov mare, tocat
- 1 tulpina de telina Apio, feliata
- 500 g carne slaba de vita, tocata
- 1 lingura piure de tomate
- 1 lingura de ketchup
- 400 g rosii tocate, din conserva
- 450 g cartofi dulci, fara coaja, taiati in bucati mari
- cateva crengute de cimbru
- 1 frunze de dafin
- 1 mana de patrunjel, tocat
- varza creata, pentru servit
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o cratiţă mare, adaugă ceapa, morcovul şi ţelina şi sotează-le 10 minute, până se înmoaie.
Adaugă carnea şi las-o pe foc până se rumeneşte uniform. Adaugă piureul de roşii, amestecă, apoi pune ketchupul, roşiile, cartofii dulci, ierburile aromate şi 1 cană cu apă.
Asezonează şi fierbe la foc mic 40-50 de minute, până se înmoaie cartofii, amestecând de câteva ori pentru a se pătrunde uniform.
Indepărtează frunza de dafin, presară pătrunjelul tocat şi serveşte cu varză creaţă.
Tocană de cartofi dulci şi carne tocată de vită
Pofta buna!
Tocană de fazan cu legume de sezon
Tocană de fazan cu legume de sezon – o rețetă tradițională și rafinată, ideală pentru a aduce pe masa ta un gust autentic și plin de arome. Această mâncare se remarcă prin combinația delicioasă de carne de fazan, cunoscută pentru textura sa fină și gustul său deosebit, și legume proaspete, selectate în funcție de anotimp. […]
Asta e chiar itneresanta