Tocană de ciuperci pentru iarna

Printeaza

Tocană de ciuperci pentru iarna din: ciuperci, ardei, gogosari, ceapa, rosii, ulei, foi de dafin, sare, zahar.

Ingrediente:Tocana_de_ciuperci_pentru_iarna

  • 2 kg ciuperci, de preferinta ghebe
  • 15 ardei
  • 15 gogosari
  • 1 kg ceapa
  • 4 kg rosii
  • 200 ml ulei
  • 5-6 foi de dafin
  • sare
  • zahar

 

Mod de preparare:

Speli ghebele şi le fierbi în apă cu sare, 20 de minute. Dacă foloseşti ciuperci de cultură, le cureţi. Coci ardeii şi gogoşarii, îi pui într-un vas, presari sare peste ei şi îi acoperi cu un capac. După 15 minute, îi cureţi mai uşor de pieliţă, seminţe şi cotoare şi îi tai în fâşii mai late.

Fierbi roşiile, le strecori printr-o sită, iar din piureul rezultat, faci un bulion consistent, la foc mediu. Cureţi ceapa şi o căleşti în ulei, într-un tuci, până devine transparentă. Adaugi restul de ingrediente şi fierbi tocana la foc mediu, amestecând continuu. Când a ajuns aproape de consistenţa dorită, o sărezi.

Pui tocana în borcane curate, de 350-400 ml, pe care le sterilizezi 30 de minute. Le laşi să se răcească sub pături.

Tocană de ciuperci pentru iarna

Tocana_de_ciuperci_pentru_iarna

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • tocană de ciuperci pt iarnă
  • tocana de ciuperci pentru iarna

1 comentariu

  1. Foarte buna tocana de ciuperci

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.