Tocană de creveţi cu roşii si capere
PrinteazaTocană de creveţi cu roşii si capere din: cartofi, ulei de masline, ceapa, telina, usturoi, fileuri de ansoa, fulgi de ardei iute, rosii, vin alb, supa de legume, creveti, coaja de lamaie, zeama de lamaie, capere, patrunjel si paine prajita.
- 500 g cartofi
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa mare, feliata
- 4 tulpini de telina Apio, taiata in bucati
- 2 catei de usturoi, tocati
- 2 fileuri de ansoa, tocate
- 1 varf de cutit fulgid e ardei iute
- 400 g de rosii tocate din conserva
- 250 ml de vin alb
- 200 ml supa de legume
- 400 g creveti cruzi, decorticati
- coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
- 1 lingurita de capere, clatite
- 1 mana de patrunjel, tocat
- paine prajita, pentru servit
Mod de preparare:
Pune cartofii într-o cratiţă, acoperă-i cu apă şi presară puţină sare. Adu totul la punctul de fierbere. Dă focul mai mic şi lasă cartofii să fiarbă timp de 15-20 de minute, până se pătrund. Scurge-i, iar când devin manevrabili, curăţă-i şi tale-i în felii groase.
Intre timp, încinge uleiul într-o cratiţă pe foc mediu. Adaugă ţelina, ceapa, usturoiul, fileurile de anşoa şi fulgii de ardei iute. Asezonează şl sotează totul timp de 8 minute, până se înmoaie. Dă focul mai mare, adaugă roşiile, vinul şi supa şi mai lasă pe foc 15 minute.
Apoi adaugă creveţii, zeama de lămâie, caperele şi cartofii. Mai ţine totul pe foc 45 de minute, până când creveţii devin roz. Amestecă pătrunjelul şi coaja rasă de lămâie, apoi presară-le peste tocană. Serveşte cu pâine prăjită.
Tocană de creveţi cu roşii si capere
Pofta buna!
Foarte bine arata tocana asta
Daaaa, vreau si eu din tocana asta