Tocana de creveti
PrinteazaTocana de creveti din: orez, ulei, ceapa, usturoi, ardei, lapte de cocos, rosii, fasole, creveti, lime, coriandru, arahide.
- 300 g de orez cu bob lung
- 1 lingură de ulei
- 1 ceapă, tocată mărunt
- 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
- 1-2 ardei iuţi roşii, tocaţi mărunt
- 200 ml lapte de cocos
- 400 g de roşii, tăiate cuburi
- 200 g de fasole verde, cu vârfurile îndepărtate şi tăiate pe jumătate
- 300 g de creveţi mari cruzi, curăţaţi
- zeama de la 1 lime
- 1 pachet mic de coriandru proaspăt, tocat
- 50 g de arahide prăjite, fără sare, tocate grosier
Mod de preparare:
Dă în clocot o cratiţă cu apă şi fierbe orezul conform instrucţiunilor de pe pachet.
Intre timp, încinge uleiul într-o tigaie mare, adaugă ceapa, usturoiul şi ardeiul iute, căleşte timp de 10 minute pe foc mic, până se înmoaie. Toarnă laptele de cocos şi mai fierbe încă 4 minute.
Adaugă roşiile şi fasolea, lasă-le pe foc 5 minute până când roşiile se înmoaie. Pune creveţii şi lasă-i pe foc 3 minute, până devin roz şi se pătrund.
Adaugă amestecând zeama de lime, presară coriandrul şi arahidele, apoi serveşte cu orez.
Pofta buna!