Tocana de creveti

Printeaza

Tocana de creveti din: orez, ulei, ceapa, usturoi, ardei, lapte de cocos, rosii, fasole, creveti, lime, coriandru, arahide.

Ingrediente:Tocana de creveti

  • 300 g de orez cu bob lung
  • 1 lingură de ulei
  • 1 ceapă, tocată mărunt
  • 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
  • 1-2 ardei iuţi roşii, tocaţi mărunt
  • 200 ml lapte de cocos
  • 400 g de roşii, tăiate cuburi
  • 200 g de fasole verde, cu vârfurile îndepărtate şi tăiate pe jumătate
  • 300 g de creveţi mari cruzi, curăţaţi
  • zeama de la 1 lime
  • 1 pachet mic de coriandru proaspăt, tocat
  • 50 g de arahide prăjite, fără sare, tocate grosier

Mod de preparare:

Dă în clocot o cratiţă cu apă şi fierbe orezul conform instrucţiunilor de pe pachet.

Intre timp, încinge uleiul într-o tigaie mare, adaugă ceapa, usturoiul şi ardeiul iute, căleşte timp de 10 minute pe foc mic, până se înmoaie. Toarnă laptele de cocos şi mai fierbe încă 4 minute.

Adaugă roşiile şi fasolea, lasă-le pe foc 5 minute până când roşiile se înmoaie. Pune creveţii şi lasă-i pe foc 3 minute, până devin roz şi se pătrund.

Adaugă amestecând zeama de lime, presară coriandrul şi arahidele, apoi serveşte cu orez.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.