Tocana de dovleac cu cuscus
PrinteazaTocana de dovleac cu cuscus din: unt, ulei, dovleac, pastarnac, ardei, ceapa, dovlecel, conopida, naut, rosii, sare, piper, cuscus.
- 15 g unt
- 2 linguri cu ulei
- 1 dovleac, aproximativ 1 kg, decojit, curăţaţde seminţe şi tăiat cubuleţe
- 1 păstârnac mediu, decojit şi tăiat cubuleţe
- 1 ardei roşu, curăţat de seminţe şi tăiat mărunt
- 1 ceapă, decojită şi tăiată mărunt
- 1 dovlecel
- 1 conopidă mică, tăiată în bucăţele
- 1 linguriţă rasă cu coriandru măcinat
- 1 linguriţă rasă cu chimion măcinat
- 1 linguriţă rasă cu curcumă
- 400 g năut din conservă, clătit şi scurs
- 400 g conservă de roşii bucăţi
- 2 linguri rase cu piure de roşii
- 300 ml supă de legume
- 2 linguri cu coriandru proaspăt, tăiat mărunt
- sare
- piper negru proaspăt măcinat
- cuscus, pehtru servit
Mod de preparare:
Topeşte untul într-o oală mare şi pune şi uleiul. Adaugă dovleacul, păstârnacul, ardeiul roşu, ceapa, dovlecelul şi conopida în oală şi lasă pe foc mediu pentru aproximativ 5 minute.
Presară deasupra coriandrul, chimionul şi curcuma, amestecă bine şi lasă pe foc pentru în£ă câteva minute. Adaugă năutul, roşiile din conservă, piureul de roşii şi supa şi amestecă bine.
Adu la fierbere, apoi redu flacăra, acoperă oala şi fierbe la foc mic pentru 40-45 minute, până când legumele s-au înmuiat. Adaugă coriandrul proaspăt şi asezonează după gust cu sare şi piper.
Serveşte tocana cu cuscus făcut la aburi.
Pofta buna!