Tocana de fasole cu carnati picanti
PrinteazaTocana de fasole cu carnati picanti din: fasole, carnati, piure de rosii, piure de ardei, ardei, ceapa, zahar, ulei, sare, piper, patrunjel.
- 500 g fasole roşie, uscată
- 300 g cârnaţi picanţi
- 400 g piure de roşii
- 200 g piure de ardei capia
- 1 ardei iute roşu
- 2 cepe roşii
- 1 lingură zahăr tos
- 3-4 linguriţe ulei de măsline
- sare
- piper
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Laşi fasolea de seara până dimineaţa în apă călduţă. Scurgi apoi fasolea de apa în care a stat la înmuiat şi o pui să fiarbă în câteva ape, până elimină toxinele.
După ce a fiert, scoţi fasolea în sită şi o laşi să se scurgă. Separat, tai ceapa roşie solzişori, o căleşti în uleiul de măsline şi adaugi piu-reul de roşii şi de ardei.
Condimentezi cu sare, piper, zahăr şi ardei iute, după gust şi laşi să mai fiarbă câteva minute. Apoi adaugi fasolea fiartă.
Separat, tai carnaţii şi îi prăjeşti în sucul propriu. După ce s-au rumenit, scoţi carnaţii în tigaie şi îi pui în cratiţă cu fasolea. Ornezi cu pătrunjel proaspăt.
Tocana de fasole cu carnati picanti
Pofta buna!