Tocană de gogoşari
PrinteazaTocană de gogoşari din: gogosari, ceapa, rosii, condimente, sare, ulei.
- 2 kg gogoşari
- 3-4 cepe mari
- 3-4 roşii coapte
- condiment tip Vegeta
- sare
- 300 ml ulei
Mod de preparare:
Coci gogoşarii pe plita încinsă sau pe aragaz, îi aşezi într-un castron şi-i acoperi cu un prosop. Intre timp, cureţi cepele, le tai peştişori, cureţi şi roşiile, le speli bine şi le tai rondele. ureţi apoi gogoşarii de coajă, cotoare şi seminţe şi îi rupi fâşii pe lungime.
Pui uleiul la încins într-un ceaun, căleşti bine ceapa, adaugi roşiile, ardeii, sarea, Vegeta, torni 2 căni de apă şi laşi să fiarbă înăbuşit 30 de minute. Tocăniţa de gogoşari e foarte bună cu mămăliguţă caldă sau rece, după gust!
Poftă bună!