Tocana de legume cu soia, porumb si ananas
PrinteazaTocana de legume cu soia, porumb si ananas din: ceapa, ardei, chiftelute vegetariene, coaja si zeama de lamaie, ceapa verde, ulei de masline, boia iute, pudra de ghimbir, boabe de piper, ananas, bulion, zahar tos, malai, vin rosu si taitei.
- 1 ceapa mare, taiata rondele
- 2 ardei, curatati de seminte si taiati fasii
- 300 g chiftelute vegetariene din soia
- 150 g boabe de porumb din conserva
- coaja de la o lamaie si zeama de la 2 lamai
- 2 cepe verzi, tocate
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita boia iute
- 3 lingurite pudra de ghimbir
- 1 lingurita boabe de piper, macinate grosier
- 300 g ananas in compot, scurs 100 ml zeama din compot
- 2 linguri bulion
- 2 lingurite zahar tos
- 2 lingurite malai
- 3 linguri vin rosu sec
- 500 g taitei fierti
Mod de preparare:
Incinge uleiul intr-o tigaie, adauga boiaua, ghimbir si piperul si caleste 1 minute. Adauga ceapa si caleste inca 2 minute. Adauga ardeii si chiftelutele de soia si fierbe 5-6 minute, amestecand continuu. Adauga ananasul si porumbul si fierbe inca 2-3 minute.
Intre timp, amesteca bine cu telul compotul de ananas, bulion, zaharul, vinul, zeama si coaja de lamaie, plus malaiul, pana se formeaza un sos. Toarna-l in alta tigaie, lasa sa dea in clocot si fierbe la foc mic 2 minute, pana se ingroasa.
Toarna sosul peste legume si fierbe la foc iute 1 minute, amestecand continuu. Adauga taiteii si ceapa.
Tocana de legume cu soia, porumb si ananas
Pofta buna!
pune-i te rog si putina carne! 🙂