Tocana de legume cu suc de rosii
PrinteazaTocana de legume
- 1 kg ceapa
- 500 g morcovi
- 3 kg ardei kapia
- 1 telina
- 2 l suc de rosii
- sare
- piper
- zahar
- 2 kg vinete
Mod de preparare:
1 kg de ceapă se taie peştişori şi se căleşte într-un litru de ulei; se adaugă 500 g morcovi tăiaţi rondele, gogoşari, 3 kg ardei kapia, o ţelină rasă, 2 l de suc de roşii, sare, piper, zahăr, 2 kg de vinete curăţate parţial şi tăiate cuburi şi 5-6 ardei graşi (nu mai mult pentru a nu deveni amară).
Se lasă tocana să fiarbă pe foc, amestecând mereu şi după ce s-au pus vinetele care sunt ultimele, se dă la cuptor.
Caldă, se toarnă în borcane şi se sterilizează timp de douăzeci până la douăzeci şi cinci de minute, după care se ţine în pături până se răceşte.
Pofta buna!