Tocana de legume cu ţelină

Printeaza

Tocana de legume cu ţelină din: dovlecei, vinete, ardei grasi, gogonele, ceapa, morcovi, sare, orez, ulei, bulion, frunze de telina.

Ingrediente:Tocana de legume cu ţelină

  • 2 dovlecei
  • 2 vinete
  • 15 ardei graşi
  • 15 gogonele mari
  • 15 cepe mari
  • 3-4 morcovi mari
  • sare
  • 250 g orez
  • 200 ml ulei
  • 2 linguri bulion
  • câteva frunze de ţelină

 

Mod de preparare:

Cureţi dovleceii, vinetele, ceapa, morcovii şi ardeii, tai dovleceii şi vinetele cubuleţe, toci ceapa, dai morcovii pe râzătoare şi tai ardeii fâşii.

Speli apoi gogonelele şi le tai rondele. Intr-un ceaun pui uleiul la încins, apoi torni 2 căni de apă şi când încep să clo­cotească, pui legumele tocate şi mai adaugi apoi apă cât să le cuprindă.

Potriveşti de sare şi când legumele sunt aproape fierte, adaugi orezul spălat şi bulionul şi laşi compoziţia pe foc moale până fierbe orezul. După ce iei ceaunul de pe foc, presari frunzele de ţelină tocate.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.