Tocana de linte cu fasole neagra
PrinteazaTocana de linte cu fasole neagra din: linte, ulei de masline, ceapa, ardei rosu, usturoi, praf de chili, oregano, chimen, piper cayenne, sare, rosii cu ardei iute, fasole neagra, coriandru.
- 1 ½ cesti linte
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa, tocata
- 1 ardei rosu, cuburi
- 2 linguri de usturoi tocat
- 3 linguri de praf de chili
- 2 lingurite oregano uscat
- 1½ lingurite chimen
- ½ lingurita piper cayenne
- 1 linguriță de sare
- 300 g rosii cubulete, cu ardei iute
- 300 g fasole neagră, din conserva
- ½ ceasca coriandru proaspat, tocat
Mod de preparare:
Adaugati lintea intr-o cratita, se acopera cu apa, se aduce la fierbere. Reduceti focul și se fierbe aproximativ 10 minute. Se scurge bine si se pune deoparte.
Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie mare la foc mediu. Gatiti ceapa, piper și usturoi, amestecand des, aproximativ 10 minute.
Într-un castron mic, combinati praf de chili, oregano, chimen, ardei roșu și sare. Adaugati in tigaie și se amestecă bine pentru a se combina. Gatiti, amestecand frecvent timp de 1 minut.
Adaugati rosiile si sucul lor, apoi fasolea. Se amestecă bine pentru a se combina. Se acoperă tigaia și se fierbe aproximativ 10 minute. Incorporati lintea, amestecati cu si serviti garnisit cu coriandru.
Pofta buna!