Tocana de miel cu legume si ciuperci
PrinteazaTocana de miel cu legume si ciuperci din: pulpa de miel, morcovi, dovlecei, ciuperci, vin, usturoi, arpagic, cartofi, rozmarin, ulei, sos de soia, malai, sare, piper.
- 1 1/2 kg pulpă de miel
- 400 g morcori mici
- 500 g dovlecei
- 400 g ciuperci
- 300 ml vin ab demisec
- 5 căţei de usturoi
- 15 bucăţi de arpagic
- 1 kg cartofi mici
- 1 legătură rozmarin
- 3 linguri ulei
- 4 linguri sos de soia
- 1 lingură mălai
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Speli pulpa de miel şi o cureţi de pieliţe. Crestezi carnea în câteva locuri şi introduci felii de ustjjroi şi câte un fir de rozmarin, încingi ulei într-o cratiţă mare şi frigi carnea de miel pe toate părţile. Adaugi arpagicul curăţat şi îl laşi pe foc până se rumeneşte.
Torni vinul şi o cană cu apă şi laşi să fiarbă 1 oră, în vasul acoperit.
Intre timp, cureţi şi speli ciupercile şi legurţele. Adaugi în vas morcovii, cartofii întregi, sosul de soia şi laşi să mai fiarbă 30 de minute.
Amesteci mălaiul cu 2 linguri de apă rece şi cu puţin sos din cratiţă, apoi torni compoziţia în cratiţă, amestecând mereu. Pui dovleceii curăţaţi şi tăiaţi în felii groase, în diagonală şi ciupercile tăiate felii. Presari puţin piper şi sare şi laşi la fiert încă 10 minute, până ce legumele se înmoaie.
Când serveşti mâncarea, scoţi pulpa de miel pe un tocător de lemn şi o tai în felii, pe care le pui pe un platou, înconjurate de legume.
Pofta buna!