Tocana de miel cu legume si smantana
PrinteazaTocana de miel cu legume si smantana din: carne de miel, morcovi, ardei rgas, radacina de pastarnac, ceapa, cartofi, orez, rosii, smantana, sare si piper.
- 1 kg carne de miel (gat, cap, coaste, rosol)
- 2 morcovi
- 1 ardei gras
- 1 radacina pastarnac
- 1 ceapa
- 500 g cartofi
- 100 g orez
- 2-3 rosii (100 ml suc de rosii)
- 600 g smantana
- sare
- piper
Mod de preparare:
Porţionezi carnea, o pui la fiert în circa 2 litri de apă, iar după ce dă primul clocot, arunci apa, speli carnea şi o pui din nou la fiert. Când carnea este aproape fiartă, adaugi legumele tăiate cubuleţe, sărezi după gust şi continui fierberea încă aproximativ 20 de minute.
Apoi adaugi orezul, cartofii şi roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate cubuleţe (sau sucul de roşii). Când orezul şi cartofii au fiert, dregi tocana cu smântână şi condimentezi cu piper după gust. Iei oala de pe foc şi adaugi mărarul tocat mărunt.
Tocana de miel cu legume si smantana
Pofta buna!