Tocana de miel cu legume si smantana

Printeaza

Tocana de miel cu legume si smantana din: carne de miel, morcovi, ardei rgas, radacina de pastarnac, ceapa, cartofi, orez, rosii, smantana, sare si piper.

Ingrediente:Tocana_de_miel_cu_legume_si_smantana

  • 1 kg carne de miel (gat, cap, coaste, rosol)
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 ceapa
  • 500 g cartofi
  • 100 g orez
  • 2-3 rosii (100 ml suc de rosii)
  • 600 g smantana
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Porţionezi carnea, o pui la fiert în circa 2 litri de apă, iar după ce dă primul clocot, arunci apa, speli carnea şi o pui din nou la fiert. Când carnea este aproape fiartă, adaugi legumele tăiate cu­buleţe, sărezi după gust şi con­tinui fierberea încă aproximativ 20 de minute.

Apoi adaugi ore­zul, cartofii şi roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate cubuleţe (sau sucul de roşii). Când orezul şi cartofii au fiert, dregi tocana cu smântână şi condimentezi cu pi­per după gust. Iei oala de pe foc şi adaugi mărarul tocat mărunt.

Tocana de miel cu legume si smantana

Tocana_de_miel_cu_legume_si_smantana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.