Tocana de oaie cu cartofi
PrinteazaTocana de oaie cu cartofi din: carne de oaie, ceapa, cartofi rosii, supa de carne, unt, cimbru, patrunjel, sare si piper.
- 1,5 kg carne de oaie
- 4 cepe
- 1,5 kg de cartofi rosii
- 500 ml supa de carne
- 50 grame de unt
- 3 linguri de cimbru
- 3 fire de patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curata bine carnea, apoi se taie in cubulete. Se curata ceapa si se taie in solzi. Se curata cartofii si se taie in rondele subtiri, apoi se taie si untul in bucatele mici.
Intr-o cratita sub presiune, asaza succesiv untul, ceapa, repartizata egal pe fundul cratitei, un strat de rondele de cartofi si carnea, apoi acoperiti cu restul de cartofi. Sareaza si pipereaza fiecare strat.
Stropeste cu supa peste continutul din oala, apoi se spala si toaca patrunjelul. Se condimenteaza cu patrunjelul tocat si cu cimbrul
Se pune totul la fiert, si dupa ce da in clocot,se micsoreaza focul, si se lasat sa fiarba la foc mic cel putin 2 1/2 ore.
Pofta buna!