Tocana de oaie cu cartofi

Printeaza

Tocana de oaie cu cartofi din: carne de oaie, ceapa, cartofi rosii, supa de carne, unt, cimbru, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Tocana de oaie cu cartofi

  • 1,5 kg carne de oaie
  • 4 cepe
  • 1,5 kg de cartofi rosii
  • 500 ml supa de carne
  • 50 grame de unt
  • 3 linguri de cimbru
  • 3 fire de patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curata bine carnea, apoi se taie in cubulete. Se curata ceapa si se  taie in solzi. Se curata cartofii si se taie in rondele subtiri, apoi se taie si untul in bucatele mici.

Intr-o cratita sub presiune, asaza succesiv untul, ceapa, repartizata egal pe fundul cratitei, un strat de rondele de cartofi si carnea, apoi acoperiti cu restul de cartofi. Sareaza si pipereaza fiecare strat.

Stropeste cu supa peste continutul din oala, apoi se spala si toaca patrunjelul. Se condimenteaza cu patrunjelul tocat si cu cimbrul

Se pune totul la fiert, si dupa ce da in clocot,se micsoreaza focul, si se lasat sa fiarba la foc mic cel putin 2 1/2 ore.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.