Tocană de peşte cu roşii

Printeaza

Tocană de peşte cu roşii din: ceapa, usturoi, rosii, ulei de masline, supa de peste, vin alb sec, file de peste, suc de lamaie, sare, piper macinat, faina si patrunjel.

Ingrediente:Tocana_de_peste_cu_rosii

  • 2 cepe
  • 5 catei de usturoi
  • 1 kg rosii
  • 6 linguri ulei de masline
  • 250 ml supa de peste (un pahar)
  • 250 ml vin alb sec
  • 800 g file de peste (merlucius, cod etc)
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • sare
  • piper macinat
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri patrunjel tocat marunt

 

Mod de preparare:

Ceapa şi usturoiul se se toacă mărunt. Roşiile se opăresc câteva secunde în apă fiartă, se curăţă de pieliţă, se scot cotoarele şi se taie bucăţele. Ceapa şi usturoiul se călesc într-o oală, în 3 linguri de ulei de măsline. Roşiile, supa de peşte şi vinul se amestecă şi se fierb cea 30 de minute la foc mediu, până mai scade zeama.

Peştele se taie în bucăţi, se stropesc cu suc de lămâie şi se dau prin făină. Se prăjesc în restul de ulei de măsline, cea 6 minute, pe ambele părţi. In zeamă se pune şi pătrunjelul, apoi se adaugă sare şi piper. Se pun bucăţile de peşte şi se mai lasă 3 minute pe foc.

Tocană de peşte cu roşii

Tocana_de_peste_cu_rosii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.