Tocana de peste
PrinteazaO reteta de tocana de peste din: peste, ceapa, untdelemn, faina, pasta de tomate, vin, piper, usturoi, cimbru si zeama de lamaie.
- un kg de peşte (biban, roşioară, crăpcean ş.a.)
- 400 g ceapă
- 100 ml untdelemn
- 3 linguri de făină
- 50 g pastă de tomate
- 100 ml vin
- piper
- usturoi
- cimbru
- zeamă de lămâie
facultativ:
- 3 ouă.
Mod de preparare:
Peştele se curăţă de solzi, se eviscerează, i se taie coada şi aripioarele, se porţionează (se taie în două sau trei bucăţi), se freacă apoi cu sare şi zeamă de lămâie, apoi se lasă deoparte o oră.
Se trec apoi bucăţile de peşte prin făină şi se prăjesc în untdelemn încins. Se scot repede din untdelemn şi, în continuare, acolo se va prăji uşor ceapa, tăiată solzişori. Se stinge cu pastă de tomată subţiată cu puţină apă.
Se adaugă bucăţile de peşte, se mai potriveşte de sare, se adaugă piper, cimbru, apă şi vin şi se lasă să fiarbă trei sferturi de oră la foc mic.
Usturoiul se taie mărunt şi se căleşte aparte în puţin untdelemn, se stinge cu o lingură de vin şi se adaugă în tocană. Se mai lasă să fiarbă împreună 10 minute.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- tocanita de peste
- tocana de peste
- tocanita de peste cu ceapa
- mancarica de peste cu ceapa