Tocană de porc cu legume
PrinteazaO reteta de tocana de porc cu legume din: pulpa de porc, ciuperci, ceapa, dovlecel, bulion, rozmarin, ulei, piper boabe si sare. Pentru un gust deosebit, poţi adăuga în această tocană doi castraveţi muraţi tăiaţi în cubuleţe.
- 1 kg pulpa de porc
- 250 g ciuperci
- 1 ceapa
- 1 dovlecel
- 3 linguri cu bulion
- 1 crenguta de rozmarin
- ulei
- piper boabe
- sare
Mod de preparare:
Spală carnea, tai-o în cuburi mici şi trage-o câteva minute în ulei încins. Scoate carnea şi pune ceapa tocata mărunt, iar după ce devine sticloasă, adaugă dovlecelul tăiat şi el în cuburi.
Căleşte totul pentru câteva minute. Curăţă ciupercile, toa- că-le mărunt şi căleşte- le într-un vas cu ulei (nu foarte) încins. Lasă- le să scadă. Pune totul într-un vas cu capac şi dă la cuptor, adaugă carnea, bulionul cu apă cât să obţii un sos mai moale şi toarnă peste restul ingredientelor.
Drege de sare, aromează cu câteva boabe de piper şi o crenguţă de rozmarin, pune capacul şi dă la cuptor 35 de minute.
Tocană de porc cu legume
Pofta buna!