Tocana de porc in dovleac
PrinteazaTocana de porc in dovleac din: dovleac, carne de porc, ceapa rosie, ardie gras, rosii, chimen, cimbru, sare, ulei, vin rosu.
- 1 dovleac potrivit
- 600 g carne de porc slaba
- 3 cepe rosii
- 1-2 ardei grasi rosii
- 2 rosii
- 1 lingurita chimen pisat
- 1 lingurita cimbru uscat
- sare
- 1 ml ulei
- 100 ml vin rosu
Mod de preparare:
Tai ceapa peştişori, ardeii fâşii şi carnea cubuleţe. Pui ceapa şi ardeii la înăbuşit în ulei şi un praf de sare.
Când ceapa devine sticloasă, adaugi carnea tăiată cubuleţe, cimbrul şi chimen. Laşi pe foc până când carnea îşi schimbă culoarea.
Tai capacul de la dovleac şi îl cureţi de seminţe şi de partea aţoasă.
Umpli dovleacul cu compoziţia de carne şi ceapă şi torni vinul roşu, iar deasupra acoperi cu felii de roşii. Dai la cuptor până se înmoaie dovleacul.
Tocana de porc in dovleac
Pofta buna!